G.C. 1222
   
   
   
   
CAP D'ANY A OMAN
 
Del 27 de desembre al 05 de gener

Celebrem la benvinguda del 2020 junts. Acompanya'ns en aquest increïble viatge on descobrirem el preciós país d'Oman.

 

La seva cultura, la seva naturalesa, les seves tradicions, els seus castells i fortaleses, la seva gastronomia, la seva gent…. 10 dies de pura emoció i sentiments on descobrirem un país encara molt desconegut. ITINERARI

 
27 DESEMBRE. BARCELONA – ISTANBUL – MUSCAT
 
Sortida en vol de Turkish cap a Muscat, via Istanbul. Arribada i trasllat al nostre hotel on tindrem les habitacions preparades per a descansar.
 
Allotjament a l'hotel Park Inn By Radisson ocupant habitacions tipus estàndard
 
Vols:    Barcelona – Istanbul    TK.1854   11.55 – 17.25
           Istanbul – Muscat        TK.774     19.35 – 01.30
 
 
28 DESEMBRE. MUSCAT
 
Després d'unes hores de descans i de l’esmorzar, a les 12.00 està prevista la recollida de l'hotel per a dirigir-nos al restaurant per a dinar el qual està previst a partir de les 13.00h.
 
Després del dinar farem una passejada a peu pel barri antic de Muscat, on podrem observar el Palau Oficial de la seva Majestat, el Sultà Qaboo, els forts Jalali i Mirani, construïts pels portuguesos després de la conquesta de Muscat en 1515 per a controlar les rutes comercials fins a la seva expulsió en 1650. Tots aquests edificis són observats únicament des del seu exterior.
 
A les 16.00h està previst el començament del creuer en un vaixell tradicional de fusta omaní, conegut com “dhow”, a bord del qual farem una passejada per la badia de Muscat coincidint amb el capvespre.
 
Acabat el creuer, d'unes dues hores de durada aproximadament, tornarem al barri antic de Muscat, on gaudirem visitant Soc de Muttrah, un dels basars més fascinants i antics del Golf. Encara que ha estat reformat, el soc de Muttrah continua captivant als visitants per la gran quantitat d'articles d'autèntica artesania omaní provinent de tots els racons del país. Aquí és possible gaudir de la mescla d'aromes provinents de l'encens, perfums d'olis, gessamí fresc i espècies mentre es recorren els seus estrets carrerons.
 
Finalment, trasllat al restaurant pel sopar, situat en la mateixa zona del soc. Nit.
 
 
29 DESEMBRE. ILLES DAMANIYAT
 
Esmorzar d’hora a l'hotel, per a sortir cap a les 08.00 del matí en direcció a la Gran Mesquita, construïda en 1992 pel Sultà Qaboos amb una capacitat de fins a 20.000 fidels. La mesquita destaca per albergar una de les catifes iranianes, feta a mà i d'una sola peça, més gran del món, el pes del qual és de 21 tones. La catifa cobreix la totalitat de l'interior de la mesquita, d'uns 4.300 mt², la qual cosa li ha valgut el seu esment en el llibre Guinness de Rècords. També destaca minaret de 90 metres d'altura, així com el seu interior, les parets del qual estan fabricades amb marbre de Carrara.
 
Nota important: la mesquita només obre de dissabte a dijous, de 08.00 a 11.00. Les dones han de cobrir-se el cap i no usar samarretes de màniga curta o roba transparent. Tampoc els homes han d'usar pantalons curts, o vestit de bany.
 
A continuació, sortida en direcció a la Marina Al Mouj, on embarcarem en un vaixell privat per a una excursió de 8 hores per la costa de les illes Daminyat. Dinarem a bord i disposarem d'equip de snorkeling per al qual vulgui gaudir del fons marí. Aquest arxipèlag està compost per 9 illes que aconsegueixen una superfície estimada en 100 hectàrees (equivalents a 1,0 quilòmetres quadrats) i constitueixen una reserva protegida. La reserva és famosa pel seu ric patrimoni natural i està repleta de diversos tipus d'esculls de coral, incloent algunes espècies que són molt estranyes. L'illa és la llar d'un gran nombre de tortugues marines que posen els seus ous i nius allí, i a més és un imant per als ocells migratoris i autòctons.
Retorn a última hora de la tarda.
 
Sopar en un restaurant local, també situat prop de la zona de Qurum.
 
 
30 DESEMBRE. MUSCAT – RESERVA RAS Al JINZ
 
Esmorzar d’hora i sortida a les 08.00 hores en direcció al sud, seguint l'escènic camí costaner. La primera parada fora de Muscat serà en el cenote de Bihma, un espectacular cràter de roca calcària que conté una llacuna d'aigua en el seu fons. A continuació, seguint sempre pel camí costaner s'arriba a la desembocadura del wadi Shaab al mar, lloc on es realitza una excursió a peu per a visitar el llogaret situat entre bells palmerars, i continuar fins al fons del wadi, on la muntanya tanca el pas, lloc on trobarem uns pozones d'aigua dolça, on podrem donar-nos un bany i refrescar-nos. L'accés a l'impressionant canó es realitza mitjançat un curt passeig en bot per a després continuar amb una caminada d'aproximadament una hora. Dainr al retorn de l'excursió.
 
Si el temps ho permet, es farà una visita amb cotxe pel wadi Tiwi, un canó molt escènic i dominat per la verdor de les plantacions dels pagesos de la zona, i en el qual abunden els pozones d'aigua dolça. Finalment, arribada a la Reserva Ras Al Jinz.
 
Després d'un sopar més més d’hora de l'habitual, a les 20.30, està programada una excursió per a observar tortugues a les platges de la Reserva Ras Al Jinz. Cada any, a aquest lloc acudeixen milers de tortugues verdes per a niar, sent un dels pocs grans llocs de nidificació de tortugues verdes conegut en l'Oceà Índic. Encara que la temporada alta per a l'albirament va des de juny a setembre, en qualsevol època de l'any és possible observar tortugues en la feina d'amagar els ous, o fins i tot veure els ous fent eclosió. L'observació de tortugues no està garantida.
 
Allotjament en la Reserva de Ras Al Jinz Turtle.
 
 
31 DESEMBRE. EXCURSIÓ EN 4X4 Al SUD I WAHIBA SANDS, VIA WADI BANI KHALID
 
Esmorzar d’hora i sortida en direcció a la ciutat portuària de Sud, antic port de gran rellevància en la història d'Oman. Després d'un breu passeig pel barri antic de Sud, visitarem la seva drassana. Durant segles, Sud va ser el principal centre omaní del comerç amb l'Índia i Àfrica oriental, entre els segles VI i XIX, quan primer va arribar el declivi amb l'abolició del tràfic d'esclaus i, posteriorment, amb l'obertura del Canal de Suez. A la fàbrica tradicional de "dhow", el vaixell de fusta tradicional àrab que ha estat construït a Sud durant segles, fins al dia d'avui els artesans omaníes continuen utilitzant les tècniques i eines tradicionals per a construir aquestes embarcacions, essencials en el predomini del comerç marítim d'Oman en el passat.
 
Sortida de Sud i conducció en direcció al Wadi Bani Khalid, un dels oasis més impressionants del país. Es tracta d'un fèrtil oasi cobert d'un espès bosc de palmeres datileres i piscines naturals envoltades de dramàtics penya-segats on hi haurà temps per a prendre un bany entre cascades d'aigua de color maragda. Justament en aquest lloc està previst el dinar.
 
A continuació, sortirem en direcció del desert de Wahiba, una enorme extensió d'uns 200 km de llarg i 10 km d'ample, cobert de dunes de fins a 150 metres d'altura, i els colors de la qual varien des del taronja a l'ambre fosc segons l'hora del dia. El nom àrab d'aquesta zona de dunes és Ramlat al Wahaybah, i correspon a una gran àrea d'antigues dunes molt actives que cau dins del Desert Central d'Oman, entre les Muntanyes de Hajar i la Península de Hikman (coneguda com Sharqiyah). En Wahiba s'inclou la visita a un campament beduí, on hi haurà temps per a prendre un te i compartir amb els locals, i posteriorment gaudir de l'experiència de conduir per les aquestes majestuoses dunes.
 
Sopar i allotjament en el Campament Sama Al Wasil
 
Per a aquesta nit de cap d'any estan previstos petits focs artificials, i un sopar especial. A més, encara que el campament no embeni alcohol, portarem alguna ampolla de cava per a poder celebrar-ho en una zona especial habilitada per a això.
 
 
01 GENER. EXCURSIÓ EN 4X4 A NIZWA VIA IBRA
 
Esmorzar d’hora i sortida en direcció a la localitat de Ibra, on els dimecres se celebra el mercat setmanal de les dones, en les quals elles són les grans protagonistes amb l'exposició de productes i artesanies fabricats, en la majoria dels casos, amb les seves pròpies mans.
 
A continuació, es visitaran els llogarets tradicionals d'Al Manzifah i Birkat Al Mouz. Aquesta última és llar de molts tipus d'arbres fruiters, incloent plàtans i palmeres datileres. Caminant entre les plantacions, aquí serà possible observar i conèixer sobre el sistema de regadiu tradicional usat a Oman des de temps immemorials, conegut com "falaj", el qual ha resultat fonamental per a irrigar zones aparentment desèrtiques.
 
Dinar en un restaurant local i continuació cap a la ciutat de Nizwa, centre administratiu de la regió, i capital d'Oman entre els segles VI i VII. Aquesta bella ciutat, centre espiritual del país fins al dia d'avui, es troba en un oasi que es diu que conté al voltant de 20.000 palmeres, als peus de les muntanyes. La primera visita del dia serà al seu soc tradicional, situat dins de la ciutat emmurallada, famós pel seu encens, joies, dagues omaníes, catifes i artesanies en general.
 
També en Nizwa es visita l'imponent Fort de Nizwa, el més gran de la Península Aràbiga. Construït l'any 1668, és un dels monuments més visitats del país i la seva espectacular torre circular, de 30 metres d'altura i 36 de diàmetre, és una de les imatges més característiques i fotografiades d'Oman.
 
Sopar i allotjament a l'hotel Golden Tulip Nizwa.
 
 
02 GENER. EXCURSIÓ EN 4X4 Al PLATEAU DE SAYQ I FORTS DE BHALA I JABRIN
 
Esmorzar a l'hotel i, a continuació, sortida en direcció al Plateau de Sayq, a les muntanyes Jebel Akdhdar, el nom de les quals significa "Muntanya Verda". Aquesta zona és famosa per les seves espectaculars plantacions, organitzades en terrasses sobre els vessants rocosos, on es conreen rosers, albercocs i ametllers. Les visites des de l'alt de la muntanya són de les millors en tot el país.
 
Després de la visita a la zona de muntanyes, retorn a la vall i dinar amb una família local en el llogaret de Manah.
 
Després de dinar, sortida en direcció a l'imponent Fort de Jabrin, construït pel Sultà Bil’arab bin, de la dinastia Yaruba, entre 1679-1792. Molt ben preservat, en el seu interior es poden apreciar fines peces de l'arquitectura islàmica, amb inscripcions de fusta i pintures en els cels. Molt a prop es troba Bahla, una altra antiga capital del país entre els segles XII i XVI, on el Fort de Bahla ha estat inclòs en la llista de Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Construït en 1675, aquest fort encara conserva interessants inscripcions i pintures en les seves parets i sostre.
 
Retorn a Nizwa.
Sopar i allotjament a l'hotel Golden Tulip Nizwa.
 
 
03 GENER. EXCURSIÓ EN 4X4 A les MUNTANYES DE JEBEL SHAMS
 
Avui, divendres, serà possible visitar i gaudir del gran ambient del pintoresc mercat d'animals, on vaques, cabres, ovelles, gallines i tot tipus de bestiar són intercanviats, tal com s'ha fet des de temps immemorials. Per als quals es vulguin sumar, la sortida a aquesta visita està programada a les 06.00 del matí.
 
Retorn a l'hotel, on esmorzarem. A continuació, sortirem en direcció a les muntanyes Hajar, una serralada esquitxada de petits pobles i terrasses conreades amb arbres fruiters i roses. El trajecte ens portarà fins a l'antic poble d'Al Hamra, el qual pararem a visitar, i també a visitar el llogaret de muntanya de Misfat Al Abryeen, on farem una passejada. Dinar en restaurant local.
 
Finalment, continuarem cap a Jabal Shams, la "Muntanya del Sol", que amb els seus 3048 metres d'altitud és el cim més alt d'Oman. Des d'aquí es poden apreciar una vista impressionant al gran Wadi Ghul, conegut com el "Gran Canó" d'Oman, justament on està prevista una caminada per a no perdre's detall del paisatge. Es tracta d'una caminada emocionant i fàcil al llarg de la vora de les escarpades parets del canó fins a un antic llogaret abandonat, que permet retrocedir en el temps centenars d'anys i ofereix vistes espectaculars. També val la pena assenyalar que qualsevol pot gaudir d'aquest passeig, fins i tot si no desitja recórrer tota la distància. Hi ha una sèrie de bancs amb ombra al llarg del camí, per als quals només desitgen gaudir d'un passeig curt i gaudir de la vista (el camí de retorn és el mateix).
 
Temps de caminada: 1 h 15 min d'anada.
Altitud: 1900m a 1800m
Distància: 4 km
 
Sopar i allotjament en Sama Heights.
 
 
04 GENER. JEBEL SHAMS – MUSCAT
 
Esmorzar d’hora a l'hotel i sortida en direcció Muscat. El camí de tornada triat a Muscat permet realitzar una excursió pels espectaculars Wadi Bani Auf i la Gola de la Serp, unes sorprenents muntanyes que ofereixen uns paisatges i unes vistes extraordinàries. També el recorregut inclou la visita a Bilad Sayt, un bell llogaret de muntanya encara habitada a la qual s'accedeix per un camí que talla les parets verticals dels penya-segats de la zona. Una vegada més, les vistes i paisatges tallen l'alè.
 
A continuació, es visita el fort de Nakhl, una fortalesa del segle XVII erigida entre boniques plantacions de palmeres, i des d'on es domina una vista ininterrompuda de 360 graus sobre els voltants. Nakhl també és coneguda per les seves aigües termals, les quals flueixen durant tot l'any des dels racons de la muntanya. Dinar en restaurant local.
 
Arribada a Muscat i registre a l'Hotel at Hormuz Grand, on a la nit gaudirem d'una merescut i inoblidable sopar de comiat.
 
A continuació, trasllat a l'aeroport per a prendre el vol a Barcelona, via Istanbul. Nit a bord.
 
 
05 GENER. MUSCAT – ISTANBUL – BARCELONA
 
Arribada a les 10.25 hores a Barcelona. I fi del viatge!!
 
Vols:       Muscat – Istanbul       TK.775     02.25 – 07.15
              Istanbul – Barcelona   TK.1853   08.45 – 10.25
 
HOTELS
·         Muscat: Hotel Park Inn ocupant habitacions tipus standard.
 
·         Ras Al Jinz Turtle Reserve ocupant eco tents               
 
·         Sama Al Wasil ocupant una habitació tipus chalet
 
·         Hotel Golden Tulip Nizwa ocupant habitacions tipus standard.
 
·         Sama Heights ocupant bungalow
 
·         Hormuz Grand Hotel Muscat
 
 
 
PREU PER PERSONA: 3.850 € + 265 € (Taxes d’aeroport i carburant)
SUPLEMENT HABITACIÓ INDIVIDUAL: 550€
 
 
 
INCLOU
 • Vols Barcelona – Muscat – Barcelona amb Turkish Airlines
 • Allotjament als hotels i campaments esmentats
 • Early check in a l'hotel de Muscat a la nostra arribada
 • Pensió completa durant tot el recorregut
 • Recorregut en un minibús privat durant la nostra estada en Muscat
 • Recorregut en vehicles tipus 4x4 la resta de l'itinerari amb choferes de parla anglesa (màxim 4 viatgers)
 • Creuer amb vaixell privat a les Illes Damaniyat
 • Aigua durant el recorregut amb autobús i vehicles 4x4
 • Entrades
 • Propines (excepte al guia)
 • Guia de parla castellana durant tot el recorregut
 • Acompanyant de Atlantis Mara des de Barcelona
 • Visat d'Oman
 • Assegurança d'assistència en viatge i de cancel·lació per força major

 

 
NO INCLOU
 • Begudes durant els àpats I sopars
 • Propines al guia
 • Qualsevol servei no especificat en l'apartat anterior
   
   
         
         
   
Informació legal · Tel. 93 330 48 20· atlantis@atlantismara.com · Disseny web MONTAWEB.com