G.C. 1222
   
   
   
   
Portfolio
 
FILIPINES
 


Format per més de set mil illes, qualsevol dels seus racons ens sorprendrà amb paradisíaques platges tropicals.No molt lluny de Manila-la capital del país- en el centre de la illa es troba la terra dels ifugas, on es troba el poblat de Banaue, que a causa de la seva altitud es descriu com "on la terra es fon amb els núvols per a trobar el cel". I per a pujar-hi res com les seves terrasses d'arròs, conegudes com " les escales que duen al cel", considerades la vuitena meravella del món i catalogades com Patrimoni Cultural de la Humanitat. El viatge fins a Banaue no és fàcil ni curt, però els paisatges d'arrossars durant el mateix compensen qualsevol incomoditat o dificultat.

Altre poble curiós és Tam-am, on les famílies conserven els cossos dels seus ancestres embolicats en draps de colors dintre de les seves pròpies cabanyes.

 

L'arxipèlag de les Visagas, al sud de Luzón, està format per les illes de Pany, Negros, Cebú, Bohol, Samar i Leyte són totes d'origen volcànic i amb escassa població.

La illa de Cebú és la més coneguda i més "espanyola",ja que abunden poblacions amb noms com Sevilla o València i existeix fins i tot una fàbrica artesanal de guitarres espanyoles.

A la Illa de Bohol habita un dels micos més petits del món, el tarsi. Així com les Muntanyes de Xocolata, que amb forma circular canvien el color de la seva vegetació depenent de l'època de l'any.

En totes aquestes petites illes es pot practicar el busseig o relaxar-se en les seves platges d'aigües de color maragda.

 

La illa més coneguda és Bocaray, on en el seu capital, Davao, es guarden estrictes normes de conducta ja que la seva població és majoritàriament musulmana. AL nord de Davao vam localitzar el Parc Nacional del Monte Apo,amb cascades, llacs, termes, fauna, boscos....

 

En l'extrem més occidental de Filipines, entre els mars del Sud de la Xina i el mar de Sulu, una reguera de 1.780 illes conformen l'arxipèlag de Palawan, que assoleix els 200 quilòmetres de longitud.

  

Com arribar: Moltes de les companyies més conegudes europees volen fins a Manila, així com QatarAirways i SingapurAirlines que des de Barcelona i amb la seva escala a Singapur permet visitar la ciutat.

  

Allotjament: L'oferta hotelera és immensa des de petits hotels econòmics fins a meravellosos resorts de luxe amb tot el confort i bon servei imaginable. Destaquem la cadena Shangri-La Hotels & Resorts, que tenen 5 hotels a l'arxipèlag, però encara que competeixen entre ells destaquem els de Cebú i Bocaray. www.Shangri-La.com

També destaquem El Nido Resort a Palawan, que per la seva ubicació el fa únic al món, així com pels seus palauets sobre el mar. www.ElNidoResorts.com

 

Gastronomia: La seva cuina està molt influïda pel sud-est Asiàtic, per la Xina i per la cuina europea. Destaca sobretot l'arròs i les verdures imprescindibles en la seva dieta, així com el mango i el coco que acompanyen la majoria de plats. Sense oblidar-nos del peix fresc, que cuinen sobretot a la brasa i l'acompanyen amb salses picants.

 

 

 

 

Consells: Tot l'any és bona època per viatjar, però destaquem sobretot els mesos del gener al maig.

L'estada mínima recomanada es de 15 dies, per poder fer un petit circuit a tots els racons d'aquest fascinant arxipèlag.

 

Imprescindible deixar-se mimar en un spa .

 

Es poden trobar verdaderes gangues tant de roba com d electrònica o típica artesania ifuago a tot l'arxipèlag.

 

Fer un recorregut amb barca pel riu subterrani de Sabang a Palawan.

Practicar busseig a El Nido

 

No perdre's els capvespres siguem on siguem

 

         
   
   
         
         
   
Informació legal · Condicions generals ·Tel. 93 330 48 20· atlantis@atlantismara.com · Disseny web MONTAWEB.com