G.C. 1222
   
   
   
   
Portfolio
 
KIOTO ZEN
 


Capital imperial durant més de mil anys, Kioto encara es el cor espiritual del Japó. La tardor és l'època ideal per visitar els encants d'aquesta urbs única, Patrimoni de la Humanitat.A Kioto hi ha uns 1.600 temples budistes i 250 santuaris "shinto", sense comptar els palaus, les viles imperials, els jardins i els parcs públics. Per si no fos poc, la ciutat presumeix d'una gastronomia exquisida, d'una artesania refinada, d'un dialecte propi i d'una industria puixant.

  

A la regió de Kioto, l'època del "momijigari" (la caça de les fulles tardorenques) aconsegueix la seva esplendor entre mitjans i finals de novembre. El segon diumenge d'aquest mes té lloc a la capital el " Arashiyama Momiji Matsuri" festival per admirar els brocats tardorencs dels arçs.

 

Passejar per Kioto és anar de sorpresa en sorpresa, combinant llocs històrics i paisatges emblemàtics amb un carretejar informal: el barri de Pontocho, amb els seus restaurants a la vora del Kamo; l'arquitectura de fusta i les cases de te (ochaya) al carrer de Ishibe-kobi; les gorges del Hozugawa, als barris de Sagano i Arashiyama; el passeig pels vells carrers de Higashiyama en direcció al temple de Kiyomizu, o per la zona aristocràtica de Gion, el barri del kabuki i de les geishes, que pot considerar-se com l'ànima de Kyoto. En aquest barri estan el Parc Maruyama, el gran santuari de Yasaka-epicentre del Gion Matsuri- i el temple de Xionin, amb el seu paviment de fusta i la seva campana de bronze de set tones. No és difícil creuar-se, a Gion, amb alguna geisha o amb una maiko (aprenenta), amb els seus esclops, el seu maquillatge de guix i el seu pentinat sofisticat.

La "ciutat santa" d'amagada bellesa és també una urbs moderna. L'Estació Central de Kyoto és una de les més grans i atrevides del món.

 

QUATRE ITINERARIS IMPRESCINDIBLES:

Si calgués traçar un mapa imaginari, situaríem així els principals enclavaments de la ciutat històrica:

  

Est: Sanjusangendo-Aquest temple és molt famós a la ciutat per les més de mil estàtues de fusta daurada que representen diverses divinitats budistes. Kiyomizudera-"temple de l'aigua pura" és un dels enclavaments més bells i populars de la ciutat. Nanzenji-Complex monàstic de la branca budista Rinzai, amb vista meravelloses sobre la ciutat. Ginkakuji-El Pavelló de Plata ofereix a l'exterior una imatge refinada de serenitat, emmarcada per un impressionant jardí.

 

Centre: Castell de Nijo-Fastuós, amb elements del Fushimi-l'antiga fortalesa de Kioto-concentra la seva esplendor a les habitacions "shogun". Palau Imperial-Construït per l'emperador Kammu a finals del segle IX. Santuari Heian-Va ser erigit al 1896 per commemorar els 1.100 anys de la fundació de la ciutat de Kioto.

  

Nord-est: Daitokuji- Aquest conjunt de temples representa tot un compendi de la cultura zen;sobretot, el Shinjuan, bressol de la "cerimònia de te". Kinkakuji- Antiga residència del senyor feudal Yoshimitsu Ashikaga, transformada, després de la seva mort, en temple. Ryoanji-Aquest jardí auster, el més cèlebre i misteriós del Japó, resumeix l'essència de la filosofia zen en un rectangle de 200 metres quadrats. És un prodigi d'abstracta puresa.

 

Oest: Vila imperial de Katsura- Un dels exemples més refinats-quintaessència de l'arquitectura shoin zukuri, construïda en 1624 prop de Kioto.

  

Guia pràctica:

 

Com arribar: Són moltes les companyies aèries que volen fins a Kioto via un punt europeu com són KLM, Lufthansa, Air France, Alitalia....

 

Com moure's: Kioto és una ciutat extensa, però relativament dominable. A més, compta amb un excel·lent servei de metro i autobús. Els metres i trens funcionen des de les 5.20 fins a les 23.55. Però l'ideal és caminar per una urbs tan fascinant que convida a ser assaborida a poc a poc.
  

Allotjament: L'oferta hotelera és àmplia i variada, es pot dormir en hotels d'estil occidental, hotels de negoci, en temples budistes i en un ryokan. Allotjar-se en un Ryokan-establiment típic japonès- és tota una experiència que conjuga nombrosos detalls:l'arquitectura de fusta, el jardí, el menjar-servit en el saló-dormitori-, el dormir sobre un futó que s'estén sobre un tatami, l'obligació de descalçar-se, el vestir-se amb un quimono o "yukata", el bany calent.....

 

On menjar: Kioto presumeix d'una cuina pròpia i refinada, síntesi dels tres estils tradicionals: yosoku, a base de carn; kaiseki, a base de productes frescos i el shojin vegetarià, tradicional dels temples budistes.

La cuina local es pot degustar en zones com Arashiyama, Gion, les terrasses fluvials de Pontocho i l'avinguda Kawaramachi, on hi ha una oferta àmplia de cuina internacional.

 

Compres: Kioto és famosa per la seva artesania: ceràmiques, porcellanes, sedes, quimonos....Tot es pot trobar en els grans magatzems Shijo Kawara-machi i Shin Kyogoku. El mercat de Nishiku Ichiba - de 9 a 17 h- és un altre lloc bàsic, si es tracta de productes alimentaris

         
   
   
         
         
   
Informació legal · Condicions generals ·Tel. 93 330 48 20· atlantis@atlantismara.com · Disseny web MONTAWEB.com