G.C. 1222
   
   
   
   
Portfolio
 
QUATRE DESTINACIONS I MOTIUS PER VISITAR-LES
 


Quatre destinacions ben diferents l'una de l'altre, que presenten unes característiques radicalment distintes, però tenen un tret comú a totes: complauran a qualsevol viatger, encara que sigui de diverses maneresARGENTINA – DE LA SELVA AL GEL

Una de les grans destinacions turístiques de sud-amèrica és sens dubte Argentina. Es pot visitar en qualsevol època de l’any. Ara, en la nostra tardor i hivern, que coincideix amb les seves primavera i estiu, és un moment òptim per visitar la vasta regió de la Patagònia. Les balenes es poden observar amb total certesa, especialment a la Península Valdés, on la seva presència de maig fins a desembre està garantida. D’altra banda l’observació dels simpàtics pingüins a Punta tombo, la tenim garantida fins el mes d’ab ril. Foques, llops de mar i elefants marins, són visibles durant tot l’any. L’observació de la natura no es limita a veure aquests extraordinaris animals; els paisatges inoblidables de les glaceres a El Calafate, del Cap d’Hornos a tocar de la ciutat més austral del món: Ushuaia, l’espectacularitat dels cims andins en la part més austral de la serralada, els llacs, les valls, les planúries interminables… tot això conforma els atractius d’un dels viatges més espectaculars i emocionants que podem fer, i també dels més volguts. Però l’Argentina no és només la Patagònia, ens ofereix molt més: tot els seu patrimoni colonial al nord, les cascades d’Iguazú, els Andes, “el tren de las nubes”, els “gauchos” Mendoza, la província de Jujuy i un etcètera interminable. Aquí en el nostre web podeu veure unes propostes d’ambdues possibilitats, i si cal recordeu que podem fer el vostre viatge a mida, que és la nostra especialitat.  I per acabar d’animar-vos a viatjar a l’Argentina, si encara cal, destacar la seva gastronomia, que no es redueix a la seva famosa carn i als seus “asados”, una aportació de molts anys d’emigrants d’arreu i els productes locals han aconseguit una cuina adaptada a cada regió que de ben segur us sorprendrà. Per no parlar dels seus famosos vins, cada cop més apreciats arreu del món.
 
CRACÒVIA – EL BARRI JUEU DE KASIMIERZ
Cracóvia és la ciutat més atractiva de Polònia, i totalment recomanat visitar-la. I en aquesta visita no podem de tenir present i prestar especial atenció al barri de Kasimierz.
Aquest barri té els seus orígens en el segle XIV, quen el rei Casimir el Gran, creà una nova petita ciutat al costat del recinte murallat de la vila de Cracòvia, a prop del turó de Wawel, i la batejà amb el seu propi nom. A la petita ciutat independent li conferí un marcat caràcter comercial, i per donar-li esplendor foren costruïdes dues enormes esglésies gòtiques: la de Santa Caterina, i la del Corpus Christi. A partir de 1495, la població jueva de Cracòvia fou transferida a Kazimierz, el que en segles posteriors, feu que la ciutat esdevingués un veritable barri jueu. El reflex d’aquesta presència hebràica, la trobem en les diverses sinagogues que encara hi ha; la més destacada la “Sinagoga Vella”, la més antiga del país. Després de la Segona Guerra Mundial, el barri quedà desert. Ara és visita obligada. Qui vulgui veure els carrers del ghetto jueu creat pels nazis, i la famosa fàbrica de l’Oskar Schindler, haurà d’anar a l’altra banda del riu, a la zona de Polgorze. Des de la dècada dels 80, el barri ha experimentat una important renaixença, i ara éss una zona amb gran ambient cultural i també amb molta vida nocturna. Els seus concorreguts restaurants i cafès ens poden recordar el barri llatí de París. El barri està en certa manera prenent protagonisme a tota la zona clàssica de la Plaça del Mercat. Aprofiteu qualsevol excusa per visitar Cracòvia. No us en penedireu: us sorprendreu de la seva bellesa.
 
SUDÀFRICA I EL VI
Un viatge a Sudàfrica, és un viatge al continent africà que ens ofereix unes particularitats úniques, que només en aquest país trobarem. Naturalment que podrem veure i gaudir del gran atractiu africà: la seva fauna. Elefants, lleons, lleopards, rinoceronts, búfals, etc…La gran àrea del Parc Kruger, formada pel parc estatal i per una important quantitat de reserves privades, amb una variada i selecta oferta d’allotjaments, satisfarà sens dubte, als amants dels safaris. Però com dèiem, Sudàfrica és diferent, ofereix més. Per exemple a diferència d’altres països africans disposa d’atractives ciutats que demanen una visita, i entre elles sens dubte, Cape Town, la ciutat més atractiva d’Àfrica, ubicada entre platges d’arena daurada i muntanyes, té fama de ser la ciutat més oberta i relaxada del país. Diferents i interessants excursions si poden fer des de Cape Town, per exemple anar al mític cap de Bona Esperança, que per una carretera espectacular ens portarà a veure preciosos poblets de pescadors, colònies de foques i pingüins, penya-segats increïbles. I també, a l’abast de Cape Town tenim la terra de les vinyes i el vi. Cal no subestimar els vins sudafricans, no es tracta d’un invent d’abans d’ahir, ans el contrari, gaudeixen d’una tradició centenària, hereva en part dels hugonots francesos, que arribaren fins aquest racó de món fugint de les persecucions religioses a Europa. Amb el temps, el caprici nostàlgic dels pagesos vinguts d’Europa ha esdevingut una potent indústria. Al voltant de les bodegues ha crescut una important oferta turística que se aprofita a més de la tirada de la qualitat del vi, de la bellesa de la regió: un paisatge delicat, arquitectura colonial holandesa amb reminiscències franceses i petites bodegues que a més, dels seus vins disposen de petits hotels i restaurants magnífics. Tot això, com dèiem a tocar de Cape Town, reprresenta un perfecte contrapunt a altres excitants experiències que ofereix el país. No estaria bé concloure aquestes breus notes sobre sudàfrica sense referir-nos a la coneguda “Ruta Jardí”, una ruta paisatgística que s’exten de Cape Town fins a Port Elizabeth, i que ens mostra boscos, platges d’arena blanca, poblets amb encant, àrees protegides, i possibilitat de trekkings per a tothom. En veritat Sudàfrica ho té tot per a unes vacances i un viatge magnífics.
 
BALÍ – ESSÈNCIA D’ÀSIA
L’illa de Bali ens ofereix unes característiques molt especials. Per a aquells que desitgin viatjar a l’Àsia, veure i conèixer gent i paisatges diferents, sense haver de recòrrer centenars de quilòmeteres i anar d’aeroport a aeroport, Bali és la seva destinació. En un petit territori –l’illa fa 140 km de llarg per 90 km d’ample – hi trobarem de tot: 20.000 temples, alguns d’ells dels més destacats de l’arquitectura hinduista, paisatge selvàtic, volcans, terrasses d’arròs, platges tropicals, i tot a l’abast d’una senzilla excursió que ens permetrà anar a dormir en el nostre hotel de tota l’estada. Això representa màxima comoditat, encara més si volem tenir en compte la extraordinària oferta hotelera de Bali, amb alguns hotels emblemàtics. Balí com diem, en ella mateixa ja és un viatge, ens ofereix prou atractius com per ser objectiu únic de les nostres vacances. Però cal no oblidar que ens trobem al bell mig d’Indonèsia, i la temptació d’anar més enllà pot ser difícil de contenir: molt a prop tenim les illes Gili i Lombok, amb unes platges de veritable postal, també hi tenim Sulawesi amb la cultura dels Toraja i paradís dels submarinistes, l’illa de Java, Borneo, Sumatra… o potser preferiu una parada per admirar Singapore, el miracle econòmic del sud-est asiàtic. En definitiva Balí és una petita illa, que ens dóna grans possibilitats.
 
 
 
 
 
 
 
         
         
         
   
   
         
         
   
Informació legal · Condicions generals ·Tel. 93 330 48 20· atlantis@atlantismara.com · Disseny web MONTAWEB.com