G.C. 1222
   
   
   
   
Les nostres rutes > Viatges per Amèrica
 
VIATGE EQUADOR A FONS
 

La interessant ciutat colonial de Quito, la impressionant serralada dels Andes, i les enigmàtiques Illes Galàpagos, fan d'aquest viatge una experiència única i inoblidable.DIA 01 BARCELONA - QUITO:

Sortida de Barcelona en vol de línia regular. Arribada a l'aeroport internacional i trasllat a l'hotel. Allotjament.

 

DIA 02 QUITO:

Esmorzar a l'hotel. Visita a la ciutat. El nostre recorregut començarà pel centre del Quito Colonial per a gaudir d'aquesta joia urbana i els seus tresors d'art i arquitectura. El casc colonial de Quito, el major i millor preservat de Sud-amèrica, va ser nominat per la UNESCO com a Patrimoni Cultural de la Humanitat. El recorregut comença a la Plaça de la Independència, envoltada per la catedral, el Palau Presidencial, el Municipi i el Palau Arquebisbal. Visita a l'església de La Companyia de Jesús i el seu meravellós interior daurat. Després cap  al Monestir de San Francisco, un dels principals monuments religiosos del nou món, la façana impressionant i l'atri, el seu interior és d'un  barroc influit per l'estil morisc, amb la verge alada de Quito en el seu altar major. Continua el recorregut cap al monument equatorial, a 25 quilòmetres al nord de Quito, que marca la meitat exacta de la terra, latitud 0º, on podem aturar-nos amb un peu a cada hemisferi. Visitarem el Museu Etnogràfic dins del monument que mostra els diferents grups indígenes que viuen a l'Equador. Al costat del monument hi ha el poblet colonial amb la plaça principal, església, correu, plaça de toros, restaurants i molts magatzems de records i postals. Se'ns lliurarà un diploma per haver creuat la línia equatorial. Tarda lliure. Allotjament.

 

DIA 03 QUITO - OTAVALO - PEGUCHE - QUITO:

Esmorzar a l'hotel. Avui farrem una excursió que ens portarà cap al nord, a la terra dels Otavalos i a la fira indígena més famosa d'Amèrica del Sud, per la carretera Panamericana, a través dels grandiosos paisatges de les muntanyes, cap a el mercat de tèxtils d'Otavalo. Aquí gaudirem de la visita als molts llocs que venen ponxos, xals, mantes, tapissos, cinturons teixits (faixes), barrets, carteres i molt més. Aquí els Otavalo venen en silenci, en marcat contrast amb el xivarri d'altres mercats, aquí podrem provar el nostre art en el regateig .. Després es visita Peguche, una petita població indígena, molt a prop d'Otavalo, on viuen els artesans que teixeixen a casa seva, on podrem aprendre sobre la seva cultura i la seva forma de vida. El dinar es serveix en una de les hostatgeries o hisendes de l'àrea. Retorn a Quito a la tarda. Allotjament.

 

DIA 04 QUITO - COTOPAXI - PATATE:

Esmorzar a l'hotel. El dia el comencem amb una visita al taller Yanapi, on podrem contemplar la tradició artesanal de Quito i la producció manual dels articles típics, que actualment s'exporten arreu del món. Tot seguit i travessant valls i muntanyes s'arriba al Parc Nacional de Cotopaxi, que encercla el magnífic volcà Cotopaxi, on podrem observar els terrenys erms andins, la seva flora i la seva fauna; es poden veure una gran varietat d'aus d'altura al voltant de la Laguna de Limpiopungo i, en ocasions cavalls salvatges. En els dies clars el perfecte con nevat del cotopaxi ens fa de teló de fons. Al peu del volcà hi ha una encantadora "hacienda", on ens serviran el dinar en una de les seves sales, on les parets són de construcció inca, perfectament preservades del pas dels segles; una veritable joia arqueologica. Desprès de dinar veurem les llames de la "hacienda" i farem un recorregut per la seva plantació de roses. Després baixarem fins el poble de Patate, on es troba la "hacienda" de més de 300 anys d'antiguitat on soparem i passarem la nit, en un entorn màgic, on les històries de tresors i legendes inques encara són vives.

 

DIA 05 PATATE - BAÑOS -RIOBAMBA:

Després d'esmorzar, comencem la jornada transitant per una espectacular ruta amb vistes al Cañón del Río Pastaza per arribar a la població de Baños, situada al peu del volcà Tungurahua, des d'on emergeixen les aigües termals que donen nom al poble. Tot seguit es continua per la Ruta de las Cascadas fins a Pailón del Diablo; els més aventurers podran baixar (dificultat mitjana) fins al peu de la espectacular cascada, vorejada per vegetació subtropical i orquídees. També es pot apreciar la força i el bram de la cascada des d'un mirador. Dinar en una "hostería". Despés de dinar, curta caminada per Baños -població on trobarem pelegrins d'arreu, que han vingut a veure a la "Virgen de Agua Santa"-. Des d'aquí la ruta cap a Riobamba és muntanya amunt, fins arribar a tocar els núvols; ens acompanya la presència de l'imponent volcà Chimborazo, el cim més alt de l'Equador i, també d'erms on pasturen les vicunyes. En els vessants de les muntanyes, on la terra està cultivada, sembla que la intenció dels pagesos fou pintar la muntanya amb dissenys exquisits i, no només llaurat la terra fosca i fèrtil. Els fotògrafs tindran molta feina en aquesta ruta. Arribada a Riobamba. Sopar i allotjament.

 

DIA 06 RIOBAMBA - ALAUSÍ - INGAPIRCA - CUENCA:

Esmorzar a l'hotel. Sortida per carretera per fer una ruta espectacular costejant congosts i rius, que passa per petites viles indígenes i camps conreats. En aproximadament dues hores arribem a Alausí, on s'ha fet un gran esforç en retornar al ferrocarril equatorià la seva antiga glòria. Es van reconstruir centenàries estacions de tren, renovar locomotores i vagons, i el més important, es va involucrar les comunitats al llarg de la ruta en aquesta operació. L'atractiu principal és l'emocionant descens de 800m en zig-zag pels rails tallats a la roca "Nariz del Diablo". Un cop a baix, està l'estació renovada de Sibambe. Aquí hi ha temps per visitar el museu local "Condor Puñuna", construït i administrat per la Comunitat Nizag, i poder admirar el desplegament d'artesanies, fruita i plantes medicinals. També hi ha temps per prendre un cafè local. Amb el xiulet del tren tornem al ell per retornar a l'estació d'Alausí, on es prendrà un refrigeri lleuger per renovar energies. Continuem explorant el món andí amb autocar cap al sud, visitant en ruta la Fortalesa Inca d'Ingapirca. Dinar a l'àrea i arribada a Cuenca al vespre. Sopar i allotjament. 

 

DIA 07 CUENCA - GUAYAQUIL:

Esmorzar a l'hotel. Visita de la ciutat: Cuenca és la tercera ciutat de l'Equador i encara conserva el seu agradable tarannà provincià. Les teulades de teules vermelles, carrers empedrats, places amb flors i museus la fan quelcom especial. La visita inclou la Plaza de San Sebastián, l'acolorit mercat, el Museo del Arte Moderno, el mercat de les flors que es troba en una placeta davant la entrada de pedra esculpida de la església de El Carmen de la Asunción. D'allí anirem cap a la Plaza Mayor, encerclada per la imponent Catedral, el Palacio de Justicia, el Palacio Municipal, el Palacio de la Gobernación i l'església de El Sagrario. Un recorregut per la vora del riu Tomebamba ens permetrà veure les cases antigues i observar la vida quotidiana a la riba. Dinar en un excel.lent restaurant de la ciutat. A la tarda sortida amb autocar per a visitar el taller de ceràmica de Vega i després visita del taller on es confeccionen els famosos barrets Panamà. Tot seguit ens dirigirem a l'aeroport per a agafar un vol cap a Guayaquil. Arribada i trasllat a l'hotel. Allotjament.

 

DIA 08 GUAYAQUL - ISLA SAN CRISTÓBAL (ILLES GALÀPAGOS): 

Esmorzar a l'hotel. Trasllat a l'aeroport per sortir amb avió  vol cap a les Illes Galàpagos. Arribada a Illa San Cristóbal i immediat trasllat al iot LA PINTA, que està ancorat en la badia de Puerto Baquerizo Moreno, la capital provincial de les Illes Galàpagos. Assignació de cabines, xerrada introductòria i dinar. Un recorregut en panga (tipus zòdiac) per la costa volcànica, ens porta a la blanca platja corall de Cerro Brujo. Desembarcament mullat. En aquest hàbitat podrem observar aus marines com mascarells de potes blaves, mascarells de Nazca, garces, fragates i aus costaneres. També s'observen llops marins. És una àrea oberta per caminar, ideal per observació d'aus. Entre la fauna més atractiva es troba el Cucuve de Chatham i la sargantana de lava de San Cristóbal, totes dues espècies endèmiques d'aquesta illa, i que no s'observen en cap altre lloc de les Galàpagos. També hi ha canaris, el papamosques de Galàpagos i amb sort el pájaro brujo (una subespècie endèmica de San Cristóbal). Aquesta és la mateixa costa on per primera vegada el setembre de 1835 va caminar Charles Darwin. Tornada a bord on ens donaran una  xerrada sobre les activitats del dia següent, seguida per un còctel de benvinguda i el sopar.

 

DIA 09 GALAPAGUERA NATURAL (ILLA SAN CRISTÓBAL) I PUNTA PITT (ILLA SAN CRISTÓBAL):

Esmorzar a bord.  Desembarcament mullat per fer una de les caminades més llargues de l'itinerari (4 milles). El camí condueix pels flancs dels volcans erosionats de San Cristóbal, a través de la zona àrida, lloc ideal per observar els Pinzones de Darwin y altres aus terrestres com ara el cucuve endèmic de Chatam. S'observa també alguns dels darrers exemplars de la població de tortugues gegants de San Cristóbal que encara viu de forma boscana. Aquí les tortuges van ser gairebé exterminades a finals del segle XIX pels primers colonitzadors. Després de la caminada, possibilitat de fer un bany abans de tornar a bord per al dinar. A la tarda, desembacament mullat a la part oriental de l'illa. Punta Pitt és un con de tova (material piroclàstic) molt erosionat, pel qual es puja des de la platja, amb vistes espectaculars de la costa de l'illa. Aquest és l'únic lloc de l'arxipèlag on cohabiten les tres espècies de piquers i les dos de fragates; a més a més, a la platja hi ha una colònia molt gran de llops marins solters. Si les condicions del temps són bones, és possible practicar snorkel i nedar. Xerrada sobre les activitats del dia següent i sopar.

 

DIA 10 PUNTA SUÀREZ (ILLA ESPANYOLA) I BADIA GARDNER (ILLA ESPANYOLA):

Esmorzar a bord. Desembarcament sec a Punta Suàrez per fer una caminada llarga entre roques de lava i visitar les seves sigulars colònies d'aus marines, incloent-hi (entre abril i desembre) els albatros de Galàpagos, piquers de potes blaves i emmascarats, gavines de cua bifurcada i el famós bufador. Entre les aus terrestre s'observa el cucuve d'Espanyola i tres espècies de Pinzones de Darwin. A més a més, hi ha també iguanes marines. Dinar a bord. A la tarda, desembarcament mullat en una platja de corall blanc per fer una curta caminada per ella, observar llops marins, cucuves, pinsans i gaudir de la pròpia platja. És un bon lloc per fer busseig de superfície (equipament disponible sense cost extra). També es pot navegar en el bot de fons de vidre. Abans del sopar, detalls de les activitats del dia següent.

 

DIA 11 ILLES GALÀPAGOS - GUAYAQUIL - BARCELONA:

Esmorzar a bord. Ben d'hora, desembarcament sec per visitar la famosa Estació Científica Charles Darwin, una excitant aventura per al final del creuer. Arribada al Canal de Itabaca, entre les Illes Baltra i Santa Cruz i desembarcament sec al moll públic  per a un recorregut de 30 minuts en autobús en ruta a Puerto Ayora, per la part alta de l'illa Santa Cruz, a través del qual s'observen canvis en la vegetació. Visita de l'Estació Científica Charles Darwin i el programa de cria en captivitat de de les famoses tortugues gegants. Aquí es mostraran els esforços per la conservació promoguts per aquesta institució. Després caminarem entre un impressionant bosc de cactus gegants on s'observen moltes espècies d'aus terrestres. Després d'una hora de visita, tornada per la mateixa ruta per creuar el Canal de Itabaca en ferri i agafar l'autobús cap a l'aeroport de l'illa Baltra per agafar el vol de tornada al continent. Els que no vulgueu participar en aquesta excursió us podreu llevar més tard. Després desembarcament en l'illa Baltra i trasllat a l'aeroport. Arribada a Guayaquil i assistència per a la connexió amb el vol de tornada a Barcelona. Nit de viatge. Arribada l'endemà (dia 12 de viaje). 

 

HOTELS I VAIXELL EN EL CREUER:

QUITO -  HOTEL DANN CARLTON - habitació standard

PATATE -  HACIENDA LEITO/MANTELES

RIOBAMBA - HOTEL ABRASPUNGO/LA ANDALUZA

CUENCA - HOTEL SANTA LUCÍA/CARVALLO/DORADO

GUAYAQUYIL - HOTEL HILTON COLÓN - habitació de luxe

VAIXELL -  IOT LA PINTA-  en cabina doble twin standard.

 

PREU PER PERSONA EN BASE HABITACIÓ DOBLE DES DE:  5255€ + TAXES (APROX. 580€)

SUPLEMENT DE TARIFA AÈRIA PER TEMPORADA DES DE:

Del 19 de juny al 14 d'agost i del 27 de novembre al 23 de desembre 2019 des de: 320€

Preus vàlids fins 31 desembre 2019

           

NOTA:

Els preus queden supeditats a possibles variacions del tipus de canvi dòlar/euro (preu calcul.lat 2019) i a possibles fluctuacions dels costos dels serveis cotitzats. L'aplicació dels preus queda supeditat a la disponibilitat dels serveis cotitzats en el moment de fer la reserva en ferm. 

 

EL PREU INCLOU:

Vols intercontinentals en cabina turista amb la companyia IBERIA en classe "Q"  en el cas de que aquesta classe de reserva no estigui disponible, s'ha de consultar els suplements. Trasllats aeroports/hotels/aeroports. Allotjament en els hotels i vaixell esmentats o similars en règim de dormir i esmorzar. Excursions en servei regular tal com figuren en l'itinerari, amb guia de parla espanyola. Àpats mencionats en l'itinerari. En el creuer sempre pensió completa i acomodació en cabina doble standard. Bitllets d'avió domèstics; Cuenca/Guayaquil i Guayaquil/Illes Galàpagos/Guayaquil. Impost d'ingrès al Parque Nacional Galápagos. Targeta Ingala. Impost ingrès al Parque Nacional Cotopaxi. Assegurança de viatge.

 

EL PREU NO INCLOU:

Begudes en els menjars. Despeses personals i propines. Taxa de sortida de l'Equador (30.27 usd aprox.). Serveis no especificats en l'apartat el preu inclou.    

  

DOCUMENTACIÓ:
Ciutadans membres de l'UE no necessiten visat d'entrada. Ciutadans de països no membres de l'UE: recomanem contactar amb els respectius consolats i/o ambaixades per conèixer les formalitats d'entrada que exigeixen els països visitats en el viatge. En aquest cas, és responsabilitat del viatger disposar de la documentació necessària. Atlantis Mara es remet als avisos i recomanacions facilitats pel Ministeri d'Afers Estrangers en el seu lloc web www.mae.es. També pot obtenir-se aquesta informació en el telèfon 91.379.89.00


SANITAT:
Per a informació sobre els centres sanitaris de les comunitats autònomes i les vacunes o precaucions necessàries en cada cas, consultar el lloc web del Ministeri de Sanitat
www.mcs.es o el telèfon 902 11 14 44.

SEGURETAT:
Sobre qüestions de seguretat, recomanem consultar el lloc web del Ministeri d'Afers Estrangers:
http://www.mae.es/es/MenuPpal/Paises.

DIVISES:
Sobre canvi de moneda, recomanem visitar el lloc 
web www.xe.net/ucc

 
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
         
         
   
Informació legal · Tel. 93 330 48 20· atlantis@atlantismara.com · Disseny web MONTAWEB.com